5 December 2018

Eerste Fagro Supply Chain Executive Dinner groot succes

door Jennifer Dijkstra

Hoe kunnen bedrijven hun supply chain-netwerk verbeteren aan de hand van End-2-End Supply Chain Visibility? Welke Visibility-strategie hanteert een bedrijf, en hoe kan deze worden verbeterd? Deze vragen passeerden de revue tijdens het eerste Fagro Supply Chain Executive Dinner op 17 mei in Château Neercanne. Een avond waarbij Supply Chain Executives uit het Zuiden van Nederland bij elkaar zijn gekomen om enerzijds inhoudelijk getriggerd te worden en anderzijds de verbinding met elkaar te leggen.

Organisator van deze avond was Fagro Supply Chain, een Business Unit die is gestart in Limburg in september 2017. Deze Unit zet de beste Interim Professionals in op Supply Chain vraagstukken. Om invulling te geven aan de missie Improving Your Performance heeft Fagro een informele community in Limburg gecreëerd waarbij kennisdeling en -ontwikkeling rondom supply chain thema’s centraal staan.

Upstream, Downstream & intern

Het thema E2E Supply Chain Visibility stond centraal gedurende deze eerste bijeenkomst. Aan de hand van het model, gecreëerd door Supply Chain Media, werd de aftrap van de avond gegeven door Martijn Lofvers, Chief Trendwatcher van Supply Chain Media. Naar aanleiding van de informele presentatie van Lofvers werden aanwezigen meegenomen in het belang van Visibility in de supply chain. Hierbij konden deelnemers zich vinden in het concept dat Visibility beschreef van drie verschillende perspectieven, namelijk de Upstream, Downstream en intern binnen het bedrijf.

Interessante kijk op de drie pijlers kwam naar voren tijdens de ronde tafel gesprekken. Zo werden ideeën en inzichten uitgewisseld over de toepassing van E2E Supply Chain Visibility. Waar het ene bedrijf zich vooral focust op de Downstream kant, en worstelde met de Upstream kant, was het voor een ander omgekeerd.

Continuous Improvement

Bedrijven behalen aanzienlijke voordelen door samen te werken met hun partners in de keten via supply chain-netwerken. E2E Supply Chain Visibility is een key om een succesvolle, marktgedreven keten te hebben. Om Visbility te verkrijgen en te implementeren, en Continuous Improvement te garanderen, is samenwerking met de partners in de supply chain cruciaal. Toonaangevende bedrijven zijn hard op weg om een transparante keten op te zetten. Ook jongere bedrijven krijgen steeds meer kennis van Visibility en beginnen hierop in te spelen.

Gedurende het Fagro Supply Chain Executive Dinner waren organisaties vanuit verschillende sectoren, regio’s en leeftijden aanwezig, was er een brede input aan kennis vanuit verschillende standpunten. Kennisdeling stond centraal deze avond. Om eigen inzichten en transparantie te verbeteren moeten de schakels in de keten meegenomen worden.

Vervolg: 22 november 2018

Onder het motto van Improving Your Performance organiseert Fagro Supply Chain twee maal per jaar een Supply Chain Executive Dinner. Het volgende diner staat gepland op donderdag 22 november a.s. Het thema van deze avond is Supply Chain & Innovatie en wordt eveneens geleid door Martijn Lofvers. Op een prachtige locatie in Midden-Limburg, onder het genot van een heerlijk diner en prettige ambiance, zullen wij verder in gesprek gaan over dit thema.

 

 

Fagro Supply Chain koppelt specialisten aan logistieke en ketenvraagstukken bij food-, retail, farmaceutische en high tech-bedrijven.

Waarom stilstaan in je carrière?

Dit is het moment voor je volgende stap.

Fagro als business partner

Wij verbinden organisaties met de beste professionals.