1 February 2019

Jens Nijsten één jaar in dienst

door Jennifer Dijkstra

Mijn naam is Jens Nijsten, 28 jaar en sinds februari 2018 werkzaam bij Fagro Supply Chain. Momenteel zit ik op opdracht bij DSM als Commercial Excellence Manager. In deze rol beheer ik de leads in de pipeline, coördineer ik een New Tooling Project in de VS en Europa en ondersteun ik de Commercieel Directeur van Europa. Daarnaast geef ik leiding aan de afdelingen Pricing en Commercial Excellence. Binnen DSM heb ik een actieve rol in meerdere regionale en wereldwijde verbeterprojecten.

Waarom Fagro Supply Chain?

Na het afronden van de Master Strategic Management ben ik in contact gekomen met Fagro Supply Chain. Het interim werk sprak mij voornamelijk aan omdat ik de mogelijkheid heb om in een korte tijd veel ervaring op te doen bij verschillende bedrijven. Je krijgt bij Fagro SC niet alleen de mogelijkheid om je te ontwikkelen op je opdracht, maar ook staan trainingen en opleidingen op zowel persoonlijk als inhoudelijk gebied centraal. Daarnaast had ik een goed gevoel bij de gesprekken en was de keus voor Fagro dus snel gemaakt.

Mijn ervaringen bij Fagro SC

Bij DSM ben ik in februari vorig jaar begonnen als Pricing & Cost Officer. In deze rol verwerkte ik de afgesproken sales prijzen met klanten in SAP en coördineerde ik het receive/approval process van de sales price agreements. Daarnaast hield ik mij bezig met het analyseren en rapporteren omtrent de sales. Door vorderingen op de afdeling kwam de functie van mijn manager tijdelijk vrij. Vanuit mijn interimpositie heb ik de kans gekregen om deze rol te vervullen, en deze kans heb ik met beide handen gegrepen! Op dit moment vervul ik de rol van Commerical Excellence Manager en geef ik leiding aan de teams waar ik een jaar geleden nog onderdeel van was. Daarnaast ben ik betrokken bij veel projecten en leer ik de organisatie met de dag beter kennen.

Niet alleen heb ik ontzettend gave stappen gezet in mijn ontwikkeling, ook heb ik de kans gekregen om bij verschillende events aanwezig te zijn. Zowel vanuit Fagro als vanuit DSM. Zo ben ik met DSM bijvoorbeeld naar het European Sales Meeting event in Stockholm geweest. Hierbij werd de huidige situatie belicht voor alle sales, en de plannen en doelen voor de komende periode werden besproken.

Mijn ambitie

Uiteraard heb ik een erg steile leercurve doorgemaakt het afgelopen jaar. Daarnaast ben ik me ook bewust dat dit een uitzonderlijke situatie is geweest waar ik zelf niet van heb durven dromen. Vooral merk ik dat ik vanuit mijn interim rol veel makkelijker kansen krijg. Als interimmer ben je heel flexibel en bedrijven zien dit als een plus waarbij ze je makkelijker kunnen inzetten voor uitdagende opdrachten.

Voor nu ben ik vooral dankbaar voor de stappen die ik heb gezet en dit ontwikkelingspad zal ik in de toekomst zeker doortrekken. Als ik kijk naar een volgende opdracht hoop ik dat ik ook hier een leidinggevende rol kan vervullen op het gebied van Supply Chain, omdat ik merk dat ik hierin veel kan toevoegen en ik er zelf ook veel energie van krijg.

Fagro Supply Chain koppelt specialisten aan logistieke en ketenvraagstukken bij food-, retail, farmaceutische en high tech-bedrijven.

Waarom stilstaan in je carrière?

Dit is het moment voor je volgende stap.

Fagro als business partner

Wij verbinden organisaties met de beste professionals.